Halloween

1994 (ikke så ambitiøst - vi havde vist ikke have dengang):

Græskarsuppe m/ tomatbrød

Lammesteaks m/ savoykålstærte og svampe

 

1995 (den klassiske)

Græskarsuppe m/ ostebrød

Culotte m/ stegte kartofler og salat m/ græskar og vilde ris

Græskartærte

 

1996 (hm, hvorfor er der her ikke græskar i alle retter...?)

Græskarsuppe m/ oreganobrød

Frisk pasta m/ ragout af svampe og vildsvin

Hjemmelavet valnøddeis m/ ahornsirup og friske figner

 

1997 (vi går væk fra suppen)

Græskar fyldt m/ krydret kalkun og cashewnødder, pastinakpuré, smør m/ græskarkerner

Pumpkin Pie

 

1998 (så bliver vi avancerede)

Butterdejssnegle m/ drinks

Fasanpostej m/ græskarkompot

Kanin og græskar m/ sennep og vilde ris

Marengskage m/ græskar

 

1999 (trenden fortsætter...)

Ostevandbakkelser

Svampe/græskarravioli m/ salviesmør

Roastbeef m/ flødekartofler og timianduftende græskarpuré

Crême brûleé m/ græskar og rom

 

2000 (nu også græskar til aperitiffen)

Drinks m/ ristede græskarkerner

Gratineret græskarterrine m/ ost og lufttørret skinke

Oksetyndsteg m/ græskar/tranebærkompot, løgmarmelade og flødekartofler

Græskartærte m/ vaniljeis og mynte

Kaffe og chokolade

 

2001 (suppe, steg og is)

Hokkaidosuppe m/ røget makrelyoghurt

Agerhøne m/ græskar-Waldorfsalat, rosenkål og aspargeskartofler

Honningglaseret græskar m/ rosmarin og hvid chokoladeparfait

 

2002 (en hverdag, så ikke det store)

Tapas: saltmandler, pølse, artiskokcreme

Vildtragout m/ kartoffelmos, svampe, rosenkål, græskarchutney, stikkelsbærgelé

Græskarkage fra Bourgogne m/ hindbærcoulis

 

2003 (suppe, steg – og kage)

Græskarsuppe m/ havtaske og chili

Oksesteg m/ gratineret græskar, karamelliserede skorzonnerrødder, morkelsauce

Græskarkage m/ krydderier

 

2004 (så nåede vi til 6 retter…)

Græskarsuppe m/ ingefær

Sprødstegt sandart på sensommerspidskål m/ mynte og græskarsauce

Kalvekotelet m/ coleslaw af græskar, æble og gulerod, dertil karamelliseret julesalat og dagens kartoffel

Udvalg af oste

Isabellas græskartærte

Kaffe og sødt

 

2005 (en rustik udgave)

Jomfruhummer på syltet græskar :-)

Braiseret skank af dansk Vallø lam, dertil ovnbagt rødbede m/ ostecreme med krydderurter, græskargratin og græskarkernefedt fra Koch’s Deli

Isabellas krydrede græskarvafler

Belgiske chokolader m/ husets cremede espresso/cappuccino

 

2006 (vi bliver i det rustikke)

Gammeldags modnet sild m/ græskarpuré, marinerede urter, chiligræskartern og ristet rugbrød

Funky soulfood fra Thailand – curry m/ lammebov og græskar, dertil ris

Krydret græskarkage m/ kardemomme og dadler, hjemmelavet banan is

 

2007 (let menu, hverdagsaften)

Sellerisuppe m/ ristede græskarkerner, anderillettes m/ græskar crudité, mørk græskarkerneolie

Salat af ovnbagt græskar, to slags tomat og feta, dertil Grand Cru skinke

Fennikelkage m/ græskarcreme og tørrede tranebær

 

2008 (dejligt med en fridag til at forberede det hele)

Spicy kiks og saltmandler, gin tonics m/ egen limefrugt

Stiks m/ sesamgræskar, tørret vildsvin og soltørret tomat; andeleverpaté m/ hvidløgs/græskarmousse, græskarkerneolie

Lammelever og lammekoteletter m/ græskargnocchi, salvie, flødesauce og selleriremoulade

Oste m/ syltet græskar og dadelchutney, flatbrød

Græskar tarte tatin m/ æblesalat

 

2009 (en let delikat menu)

Drinks, græskarkernepesto, Jamie's spicy nuts

Hokkaidogræskar bagt i papir m/ hvidløg, gedeost og oliven

Stegt pighvarfilet på cremet græskarpuré, dertil kompot af græskartern, rødløg og bladselleri, crudité af røde rosenkål

Gode oste m/ friskhøstet conferencepære og hasselnødder i honning

Husets ostekage, chilichokolade

Espresso

 

2010 (Menu med små retter)

Grillet hokkaido m/ krydderurtesalsa, nye hasselnødder fra Piemonte og fårefeta

Cremet risotto m/ græskar og frisk sort trøffel fra Gotland

Ruller af svinekæber m/ foie gras serveret på syltet butternut græskar, dertil skive af foie gras med røde peberkorn

Oste m/ græskarkerneolie

Chokolader fra Summerbird: mini Sarah Bernhardt og spøgelsesflødeboller

 

2011 (Menu med små retter igen)

Pindemadder: andepaté en croute m/ tørret æble, lever af græskalv m/ dampede minirosenkål :-)

Rustik, krydret suppe m/ kæber af Iberico-gris, græskar, kartofler og persille

Salat af bagt græskar, kastanier, ristede mandler, bacon, tyttebær og spansk kørvel

Danske oste m/ friske hasselnødder, ahornsennep, pære fra spirehaven og græskar/ingefær relish

Spøgelsesflødeboller med lakrids

Højlandskaffe

 

2012 (En let menu med hokkaido fra spirehaven)

Chips og champagne

Lone Landmand's spicy græskarsuppe m/ saltristede pinjekerner og græskarkerneolie

Jamie Olivers pastaret m/ spinat, bacon, græskar og anis i flødesauce

Oste m/ friskknækkede valnødder og pære/havtorn marmelade fra Fru Møller

Camilla Plums æble/græskarkage, dertil æblesirup og gule hindbær fra haven

Espresso, avecs

 

2013 (Nu med nytårs-holdet)

Stegte kammuslinger på græskarcreme, dertil sauté af sortkål og hasselnødder, valnøddeflute fra Fru Møller

Dansk andebryst, ovnbagt græskar med chili, Jensens peberfrugtsauce, æggeblommekartofler, en enkelt friskopgravet minigulerod, efterårssalat af rosenkål, valnødder og æble

Græskarkage med ostecreme og citron, nødder i sirup

 

 

Til køkkenkalenderen