Brunch

Juli 1993 - Det Store Morgenbord (...og en mavepine)

Pandekager m/ flødeskum, æg m/bacon og pølser, cornflakes, rundstykker, frugtsalat: kiwi, jordbær, banan, ananas, basser, kaffe, juice, cacaomælk

... det var den allerførste, så der gik lidt tid inden brunchkokken rigtig kom i gang:

 

 

Maj 1995 - Amerikansk brunch (her også kaldet St. Fededag)

Røræg m/ pølser og bacon, pandekager m/ ahornsirup, melon/kiwi, bagels m/ ost og hjemmelavet hønsesalat, frugtsalat, scones, Bloody Mary, hjemmepresset appelsinjuice, kaffe, cappuccino

 

Juli 1995 - Sommerbrunch

Majspandekager m/ tomatsalsa, pølsehorn, jamón serrano m/ melon, jordbær/grape salat, brie, italienske boller, chokoladecroissants, friskpresset appelsin/gulerodsdrik, kaffe, cappuccino

 

 

Marts 1996 - Forårsbrunch (nu med champagne)

Spejlæg m/ krydret tomat og bacon, økologiske flutes m/ flødeost og røget laks, toast stegt m/ æg og timian til røget skinke, frugtfad, appelsinjuice, Cava, Kronen kaffe, te

 

April 1996 - Påskebrunch

Pølser m/ timianæg, toast m/ æg og ost, toast m/ orangemarmelade, bagels m/ jamón serrano og melon, champagne á l'orange, gulerods-/appelsinjuice

 

December 1996 - 1. december-brunch

Gode pølser m/ æggekage, courgette og tomat, pandekager m/ sirup, friskbagte croissants, valnøddeflute, pålægsfad, ost og frugt, friskpresset appelsinjuice, kaffe

 

Januar 1997 - Fødselsdagsbrunch (efter herrens ønske...)

Bacon m/ spejlæg og tomat, pølsehorn, frisk rugbrød, italiensk spegepølse/oliven, flødeost, pålægschokolade, frugtfad, scones, friskpresset appelsinjuice, øko-champagne, økologisk kaffe, grapejuice

 

September 1997 - Sensommerbrunch

Italienske boller, gode oste, marmelade, pandekager m/ honningvendte blåbær og blommer, æg i tomatsauce, røget kød m/ grøn peber, chokolademuffins, friskpresset appelsinjuice, gulerodsjuice, Kir Royale, kaffe

 

December 1997 - Julebrunch (juleaftensdag...)

Pandekager m/ æblekompot, hjemmebagte boller m/ ost og marmelade, æggepålæg m/ bacon, lakseruller, nødder, figner, chokolader, friskpresset appelsinjuice, kaffe, Cava

 

April 1998 - Fødselsdagsbrunch (denne gang ikke kun for to)

Boller, croissants, marmelade, oste, morgenæg, pandekager m/ ahornsirup, frugt, lufttørret skinke, spinatsalat, laks m/ soltørret tomat, hummerhaler, kaviar, chokolade - og chokoladekage, kaffe, Cava, appelsin- og æblejuice, Riesling, Rioja 1968

 

Maj 1998 - Gavekort-brunch (dvs. efter husherrens ønske)

Morgenmadsburger til Monsieur, lufttørret skinke m/ æg og spinat til Madame, fiskefrikadellekanapéer, hjemmelavet rullepølse, ost, marmelade, spegepølse, chokolademuffins, frugt, friskpresset appelsinjuice, Cava, kaffe, morgenbitter

 

Juni 1998 - Andalusisk brunch

Ensaladilla rusa, tortilla m/ kartofler, lufttørret skinke, chorizo, Manchego ost, tomat, oliven, flute, churros, appelsinsalat, spansk Cava, rødvin, kaffe

 

August 1998 - Sensommerbrunch (niveauet løftes...)

Boghvedepandekager m/ landæg, bacon og ost, butterdejssnitter m/ tomat og pesto, yoghurt m/ fersken og honning, durumboller, oste, marmelader, frugt, chokolade, cava, hjemmelavet solbærsaft, juice, kaffe

 

September 1998 - Torsdags-brunch (det var nok en fridag)

Eggs Benedict m/ smørsauce, cornflakes m/ hindbær, bag-selv vafler m/ brombærsyltetøj med cognac og ahornsirup, chokolademuffins m/ trøffelfyld, frugtskål m/ figen og blommer, brød, ost, marmelade, juice, kaffe

 

September 1998 - Brunch-tallerken (for én, der var alene hjemme...)

Krabbesandwich m/ purløg, marineret kyllingebryst, rucola, arme riddere, frugt i glas, passionsfrugt, frugt-milkshake, friskpresset appelsinjuice, cappuccino

 

December 1998 - Brunch-bakke (serveret på sengen til husets frue)

Pandekager m/ sirup, bagt grapefrugt m/ sukker, croissants, marmelade, oste, italienske boller, frugt: figen, druer, mandarin, choko-croissant, cava, friskpresset juice, kaffe

 

Januar 1999 - Kaviar-brunch (...den er billig i januar)

Blinis m/ laks og sevruga, toast m/ sevruga, krabbesalat, citronmuffins, frugtfad m/ frisk ananas, ost, chokolade, friskpresset appelsinjuice, Cava, friskmalet stempel-kaffe

 

April 1999 - Brunch-bakke (fødselsdag igen)

Champignon m/ bacon, asparges m/ dilddressing og toast, pandekager m/ ahornsirup, croissants, gode oste, marmelade, frugt, café au lait, friskpresset juice, champagne

 

Maj 1999 - Pinsebrunch

Gratineret gedeost på toast m/ asparges, varmrøget laks m/ spinatæggekage, amerikanske pandekager, ananas/fersken i glas, ananas/appelsinjuice m/ mynte, champagne, kaffe

 

Juli 1999 - Brunch som del af gourmet-weekend

Trøffelæg, laks, krydrede rejepandekager, croissants m/ jordbærsmør, frisk brød, jordbær/ananas, marmelade og ost, "Solstråler" (drik), frisk stempelkaffe, Cava

 

Juli 1999 - Sommerbrunch

Spansk æggekage m/ chorizo til Monsieur, french toast m/ rabarber og mascarpone til Madame, melon-frugtsalat, muffins m/ ribs, brød, oste, hjemmelavet syltetøj, vafler m/ jam, cava, kaffe, friskpresset appelsinjuice, hindbærspritzer

 

September 1999 - Sensommerbrunch (inkl. det sædvanlige: brød, ost, marmelade, frugt...)

Pocheret æg på artiskokbund m/ hollandaisesauce, kyllingelevermousse m/ toast, pandekager m/ ahornsirup, citron muffins, cava, friskpresset appelsinjuice, Yemen mokka

 

December 1999 - Julebrunch (igen med hensyntagen til specielle ønsker)

Brunchtallerken m/ toast med fasanlever og svampe til Madame og røræg med chorizo til Monsieur, lufttørret skinke, lomo, oste, tørrede frugter og nødder, vafler m/ krydret æblemos, kanelmuffins, bagels, appelsinjuice, Cava, Kaffe

 

Januar 2000 - Nytårsbrunch

Rørt æg m/ sevruga, pølsehorn, croissants, toast, røget laks m/ flødeost og kapers, pølsefad, ostefad, frugt, andeleverpaté, marmelader, choko-croissants, papaya-fristelse, screw driver, appelsinjuice, champagne, kaffe

 

Februar 2000 - Fransk brunch (fra nu nævnes kun specielle drikkevarer...)

Blinis-tallerken: m/majs, m/laksemousse og purløg, m/ vagtelspejlæg og sevruga, croissants, gode oste og marmelader, frugtcocktail, chokoladecroissants

 

April 2000 - Påskebrunch (tallerken-anrettet)

Kyllingevinger, tærte m/ gedeost og brændenælder, æg m/ forårsløg, grønne asparges i bresaola, pålægsudvalg og pecorino m/ soltørrede figner, hjemmelavet marmelade m/ rabarber og æble, hindbærmuffins

 

Juli 2000 - Brunch-bakker (når begge skal ha' serveret på sengen, skal det være nemt...)

Koldhævede durumboller, alliance-marmelade, morgenæg, frugt, cornflakes, ost, pålæg mv. - dertil kaffe og Cava

 

August 2000 - Tirsdagshygge-brunch (igen en god måde at starte en fridag...)

Brunchtallerken: pocheret æg i artiskok, toast m/ purløg, rødløg og cherrytomater, italiensk pålæg m/ langtidsbagte tomater, oste m/ soltørrede figner, ananas, grovboller

 

September 2000 - Efterårsbrunch

Brunch-tallerken: squashpandekage m/ brie og lagtidsbagt tomat, bagels m/ chorizo og rødløg, figen m/ fromage frais, hindbær-smoothie, blommemuffins, frugt og nye hasselnødder, boller

 

September 2000 - Sejrs-brunch (én havde sat rekord i maratonløb)

Pølsehorn, toast m/ gedeost og grøn tomat marmelade, oste, gulerodsmarmelade, croissants, æbler og hindbær fra haven, tørrede figner

 

November 2000 - TV-brunch (sikkert til en god film...)

Sprøde kyllingevinger, french toast m/ rejer, honningvendte ananas m/ mascarpone, brie m/ bagte figner, blåbærmuffins, toast og mirabellemarmelade

 

December 2000 - Hyggebrunch

Fad m/ bresaola, røget laks, chorizo, Tomme de Savoie, rucola og Agen-svesker m/ marcipan, abrikoser og hasselnødder m/ græsk yoghurt og honning, cappuccino-muffins, toast og marmelade

 

December 2000 - Julebrunch

Toast m/ pære, bacon, ost og dijonnaise, kærnemælkspandekagestak m/ ahornsirup, hjemmelavet julemarmelade m/ figner og citrusfrugt, marmelade, ost, toast, nødder, pigeonæbler, chokolader

 

 

Januar 2001 - Brunch for én gourmet

Mozzarella in carozza, parmaskinke, parmesan, artiskokpuré, bagte figner, appelsinsalat, hvedebolle fra Em, blåbærpandekager, banana breeze, cafe latte, Cava

 

Marts 2001 - Brunch-tallerkner

Morgenæg m/ stenbiderrogn til Madame, æggekage til Monsieur, 2 slags pølser m/ tomatrelish, hjemmelavet leverpostej m/ cornichoner, spid m/ ananas og pære, 2 slags ost, bagt figen, bananmuffin

 

Maj 2001 - Spire-brunchmenu (dvs. madkurv i egen køkkenhave)

Skinke/pølse m/ humus, varmrøget laks, salat m/ mælkebøtteblade og røget culotte, ost og bagte figner, melon og øko-jordbær fra Italien, hjemmelavet pære-ingefærsyltetøj, kolde og varme drikke

 

Juli 2001 - Ferie-brunch

Slagter Munchs brunchpølser m/ æg/bacon eller m/ morgenæg, croissant m/ hummerhaler, feldsalat og blomsterkarse, cornflakes og jordbær, jordbærsmoothie, chokoladecroissants

 

Oktober 2001 - Efterårsbrunch

Gammeldags tykmælk m/ honning, hindbær, brombær og hjulkrone, 2 slags små pølser m/ ribs, løgmarmelade med chili og sennep, honningmarineret kyllingevinge, sukkersaltet laks, tomme de savoie m/ figner, græskarmuffins, kaffe-lade m/ whiskey-ske

 

December 2001 - December-brunch

Croissants m/ urteflødeost og røget laks, kyllingevinger m/ krydderurter, italiensk pølse, lammepølse, leverpaté på rucola, ost, honning, marmelade, tørret frugt, frisk frugt, små muffins m/ kanel og hvid chokolade

 

December 2001 - Julebrunch

Hyggesandwich m/ fasanlever, ricotta, lufttørret bacon og marineret rødbede til Madame, toast m/ æg og bacon til Monsieur, skinkekurv m/ mozzarella, paté de cailles, gode oste m/ figner, marmelade, waldhonig, Giotto-chokolader

 

Marts 2002 - Påskebrunch

Fiskemousse m/ røde peberkorn, æg på italiensk m/ lufttørret bacon og chili, små marokkanske frikadeller, italiensk pølse, semi-dry tomat, Saint-Albray m/ tranebær, smoothie m/ Spire-jordbær, pandekager m/ sukker og citron, påskeæg

 

Maj 2002 - Pinsebrunch (med gode forårsråvarer...)

Lille toast m/ fjordrejer, nye danske hvide asparges m/ dild mascarponecreme, brunchpølser, chorizo, tysk kødpølse m/ asparges og skinke, krydrede pandekager m/ ahornsirup, soltørrede bær, belgisk chokolade, Jersey-mælk, kold mokka

 

Oktober 2002 - Efterårsbrunch

Pickled eggs m/ sild for 2 (sur-sød), oste m/ blommechutney, italiensk pølse, marmelader, honning, brød og kage fra Em, bistro-kaffe

 

December 2002 - Hyggebrunch (med gæster)

Pølsehorn, små vildtdeller, oste m/ syltede valnødder, marmelader, rullepølse, spegepølse, kalverilettes, små leverpølser, clementiner

 

Juni 2003 - Pinsebrunch (inkl. ost, marmelader, honning...)

Brunchpølser, røget laks, pålæg, leverpostej, hummus, morgenæg, friskbagte gulerodsboller, banan/fersken/honningvendte blåbær, cacaomælk

 

September 2003 - En lille brunch-agtig ting

Brunchtallerken m/: pølse, rucola, gul tomat, rilettes de canard, ost m/ æblechutney, lille frugtskål m/ æble, figen, blomme, hindbærsmoothie, croissanter, kærnemælkspandekager m/ brombær

 

December 2003 - Julebrunch

Croque Madame m/ marineret artiskok, karl johan svampe, parmesan, spejlæg og krydderurter, hjemmelavet rullepølse, leverpølse, peberpølse, Slagter Munchs brunchpølser, Prima Donna ost, chokolademuffins fra Café Casa, procecco, juice af juleappelsiner, Em's julemokka

 

April 2004 – CITTI brunch

Bistrospegepølse, ”dachshund” m/ spargel, auberginesalat, Slagter Munch’s brunchpølser, bergkäse, blåskimmelost, melon, Tiroler alpenbutter, mini-berlinere, stenovnsboller, appelsinjuice, champagne, Em’s kaffe

 

September 2004 – Hyggebrunch

Herregårdsyoghurt, drænet yoghurt m/ brombær og hyldeblomstsirup, grillet rød peberfrugt, morgenæg, sortfodsskinke, cacciatore-pølse, peberpaté, oste, hønsesalat, stenovnsboller, rugbrød, mini-berlinere, frisk agurk, dertil drikkevarer - cava, appelsinjuice, kaffe (CAK)

 

Januar 2005 – Nytårsbrunch (nr. 50)

Cornflakes/yoghurt, brunchtallerken m/ butterdejsbund m/ svampe, rødløg og parmesan, røget torsk m/ ”æbleflæsk”, vintersalat af rødkål, appelsin og valnød, fennikelpølse, hønsesalat, ost, CAK

 

April 2005 – Brunch

Butterdejstærte m/ chevre og valnødder i honning, røget torsk m/ dild, tomatchutney, spæde salatblade af egen avl, ost, pølse, marmelade, hveder fra Em, amerikanske pandekager m/ ahornsirup, CAK

 

Oktober 2005 – Brunch

Crostini m/ karl johan, ricotta og timian, røget laks m/ fennikel i mayo, paté og krydderskinke, oste, marmelade, hindbær, brød og kanelsnegle fra Em, smoothie m/ hindbær og banan, CAK

 

Oktober 2005 – Brunch

Croissant m/ hummerhalesalat, pølsehorn, Koch’s rullepølse og relish af rød peber og rabarber, lille terrine, små chorizopølser, grotte ost, kiks, knækbrød, smør, marmelade, frugt, CAK

 

Januar 2006 - Søndagsbrunch

Rejesalat, tærte m/ røget fisk og broccoli, små chorizopølser, små komælksoste, emmentaler, frugtsalat m/ gode abrikoser og kirsebær, croissanter, brød, Meyers marmelade, chokoladecroissanter, chokolademælk, CAK

 

Marts 2006 - Brunch

H: chilibrunchpølser, L: lille æggekage m/ sardeller og soltørret tomat, hjemmebagte boller, krydderskinke, osteudvalg, smoothie m/ passionsfrugt, marmelader, pålægschokolade, svesker/dadler, chokolader, CAK

 

Maj 2006 - Bryllupsdagsbrunch (2 år)

Kold pandekagerulle m/ røget laks, spinat og gedeost, cornflakes m/ soltørrede tranebær, yoghurt, oste, tørret figen, frisk tomat, hjemmelavet rabarbermarmelade, ingefærmuffins, smootie m/ banan og mango, cacaomælk, CAK

 

November 2006 - Loungebrunch

Toast m/ lammelever/paté, røræg m/ vilde artiskokker, kaninrillettes, stegt camenbert m/ solbær, græskarmuffins m/ pecannødder, CAK

 

December 2006 - Julebrunch

H: Jamies morgenmad, L: toast m/ laks; gedeost/grøn tomat; pocheret æg/fjerkrælever, pinjecreme :-/, dadler, øko-pålægschokolade, prosecco, friskpresset juice af juleappelsiner, gedemælk, Em's julekaffe

 

Juli 2007 - Sommerferiebrunch (kokken havde været i KBH)

Små lammepølser m/ ramsløg fra Meyers Deli, spejlede æg fra Hammel, mini caprese, tysk skinke, ost, muffins m/ banan og pistacienødder fra Schweizerbageriet, hindbær, mangosmoothie, rabarbersaft fra Meyers Deli, piccolo, kaffe

 

September 2007 - Morgenmadsbord

Morgenæg, hjemmelavet tykmælk med rugbrødscrunch, frisk morgenbrød fra Em, ost, ribsgelé, honning fra Tarn, pålægschokolade, hønsesalat, Meyers Elstar-juice, 100% appelsinjuice, mini-sekt, kaffe fra Teselskabet, kryddermuffin m/ solbær og croissant fra Em, friske hindbær, små æbler, luksusrosiner

 

Juli 2008 - Brunchtallerken under havesejlet

Yoghurt de la ferme, krydrede brunchpølser, Meyers tomatketchup, agurkesandwich m/ gedeost; frisk tomat, ost, vandmelon, vindruer, lune kanelsnegle, champagne, espresso

 

November 2008 - Adventsbrunch

Græskarsuppe m/ græskarkerneolie, pizzasnitter m/ salami, oste, fersken/æblemarmelade fra Hammel, friskbagte økologiske croissants, bolle m/ sesam, ristede kryddere fra Fru Møllers Mølleri, mangosmoothie, kaffe latte m/ ahornsukker

 

Januar 2009 - Nytårsbrunch på bakke

Brunchpølser m/ ramsløg, bauernfrühstück, Heinz mini-ketchup, rugbrød, rosa grapefrugt juice, rosa champagne, kaffe, mini-blinis med græsk yoghurt og rødløg, toast m/ ost/marmelade

 

Februar 2009 - Vinterbrunchtallerken

Sesamhorn m/ ramsløgspølser, små fiskefrikadeller, mini blinis m/ purløg, nøddespegepølse, vintersalat af rosenkål, rød grønkål og mandler, snegl m/ kandiseret frugt, æblemost, espresso

 

September 2009 - Feriebrunch

Fra Mutti's køkken: boller, solbærsyltetøj, bærmuffins og friskhøstet agurk; appelsinjuice-shots, cava, kaffe, morgenæg, hollandsk krydder, små ostepølser m/ bacon, peberskinke, ost

 

November 2009 - Adventsbrunch

Øllingegård yoghurt drysset m/ friske hasselnødder fra Piemonte og økologiske rosiner fra stilk, Madame: andelever på ristet rugbrød m/ Meyers rødbedehummus og hvidløgsspire, Monsieur: brunchpølser i bacon m/ Heinz ketchup, friskbagte croissants - fra Løgismose, oste, marmelade, pandekager bagt af dej fra Nimb Mejeri, mini Sarah Bernards fra Kransekagehuset, kaffe, prosecco, ananasjuice, appelsinjuice, cacaomælk fra Nimb Mejeri

 

Ingen brunch i 2010...

 

Oktober 2011 - Brunch nr. 67

Charcuterietallerken: Små krydderpølser, Heinz First Harvest, porchetta, andepaté en croute, de sidste tomater, små grønne blade, Comandante-ost, friskhøstet pære, figenmarmelade, tørrede æbler fra Fru Møller

Morgenæg fra hønsemanden, spinat/mandelboller fra Fru Møller, gourmetpålægschokolade, friskristet highland kaffe, appelsinjuice, mangosmoothie, Meyers Bobler

 

Februar 2012 - Vinterbrunch

Madame: arme riddere m/ røget vildlaks og lynsyltet fennikel, Monsieur: Jamie's one-pan breakfast m/ toast af hjemmebagt franskbrød; lufttørret svinebov, Fuglebjerggaard spegepølse, oste, blåbær i agavesirup, brownies, friskpresset juice af appelsin og blodappelsin, champagne, kaffe

 

September 2012 - Brunchtallerkener

Toast m/ lufttørret skinke, røræg, svenske kantareller og krydderurter; Unika gammeldags ymer m/ hindbær, brombær fra krattet, honning og morgenfrue; ost og mini pains au chocolat; juice, kaffe

 

September 2012 - Sensommerbrunch

Eggs Benedict, røget laks m/ grøntsagssalsa og dild, svinerillette fra Fru Møller, sprødstegt courgetteblomst eller agurkeskiver, yoghurt med hindbær og brombær; jomfruhummerkaviar :-/ på små toasts, frugtfad, cremant, appelsinjuice, æblejuice fra sydhavsøerne, espresso

 

December 2012 - Brunchtallerkener

Luftig omelet, hummersalat m/ bronzefennikel, rullepølse, brød med kerner, ost, Mutti's hybenrelish, summerbird chokolade, friskpresset appelsinjuice, champagne, kaffe

 

December 2012 - Julebrunchtallerkner

Hjemmebagt ristet rugbrød m/ gedeost/ost, spejlæg, dampet minikål: rødkål fra haven og sortkål, daddel; mini lammechops fra Grambogård, portugisiske brandadefrikadeller, frugtsalat af ananas, banan, hasselnødder og friskhøstet mynte, mini macarons, lakridschokolader, friskpresset appelsinjuice, Pederstrup most, champagne, espresso

 

Juli 2013 - Brunchtallerkner

Fru Møller: engelsk bacon, Slagter Munch: brunchpølser; Ajstrup: spejlæg; Ishavet: røget hellefisk, Frankrig: fermier ost

Husets: agurk, citronagurk, rucola, hvidløgsspirer, snackpeber, blåbær, rabarbergalette

Cava, juice, kaffe

 

 

 

 

 

 

 

Til køkkenkalenderen