2012

31/1-12 - Fødselsdagsmenu

Hummerbisque, dertil hjemmebagte durumboller

Hareragout med kejserhatte og ventreche, ovnbagte rodurter

Ostetallerken

Chokoladekugler fra Peter Beier

 

3/3-12 - Lones lørdagsmenu

Ovnbagt makrel med urter, brød

Secreto ibérico, dertil salat af jordskok, æble, hasselnødder og ærteskud

Tarte tatin

 

17/3-12 - Lille menu for én

Krydret gulerodssuppe m/ creme fraiche

Salat af ovnbagte jordskokker, hasselnødder, gedegouda, nøddeolie og grønne skud

Dagens dessert fra Schweizerbageriet: chokolademousse m/ appelsincreme

 

10/4-12 - Fødselsdagsmenu

Stegte kammuslinger og hummerhaler på salat af agurk m/ chili, dertil aioli fra Løgismose

Cremet brændenældesuppe m/ gnocci, brød

Udvalg af kager, 'rosinvand'

 

28/4-12 - Menu med små retter

Krabbesalat med fennikel på kartoffelrösti

Smilende æg fra Ajstrup, serveret med grønt fra spiren: asparges, humleskud og ramsløgknopper

Iberico T-bone, karamelliserede kastanjer, svampesauce

Chokoladelakridskugler

 

12/5-12 - Lille lørdagsmenu

Grønne asparges i cæsardress, dertil forårshvidløg

Salat af grønne blade, plukket kylling og grønne linser

Comté m/ hummus og sorte oliven, Comandante m/ nødder i appelsinsirup fra Fru Møller

 

28/5-12 - Lille Pinsehyggemenu

Mojitos m/ marokkansk mynte fra haven

Grillstegte pølser m/ lun kartoffelsalat i vinaigrette, grønne blade og ristede mandler

2 x Hansen is serveret med nous encaramellades og Frederiksdal kirsebærvin

 

29/5-12 - 8 års bryllupsdag

Røget makrel i krydderurtemayonnaise på toast

Vagtler i druesovs m/ svampe, dertil nye kartofler fra Samsø

Gourmet flødeboller m/ hvid chokolade

 

16/6-12 - Menu inspireret af Paris og Mogens Brandt

Syltede hvide asparges/comandanteost fra Fru Møller på hjemmelavet pesto, dertil et forårspurløg

Ouefs durs mayonnaise på grønne krydderurter

La caille Label Rouge serveret med cepes og spinat fra haven

Ost fra Chez Virginie, nødder i appelsinsirup fra Fru Møller

Chokolader fra Jeff de Bruges (Paris), friskplukkede fraises de bois fra spirehaven

 

23/6-12 - Skt. Hans menu

Hummerhaler serveret med to dips: mayo og krydderurtemayo m/ nyt skalotteløg, dertil chili øl

Ølmarineret bavette, romanesco sauce og nye kartofler

Jordbær fra haven, chokolader fra Paris

 

1/7-12 - Let sommermenu

Røget vildlaks serveret med ovnbagte nye rødbeder fra Ajstrup, bronzefennikel, tallerkensmækker og timianblomst

Salade Perigord m/ foie gras

Oste m/ nødder i appelsinsirup

Jordbær m/ estragonsukker og mælk

 

16/7-12 - Menu med sommergrønt

Sommersuppe m/ nye ærter, squash, kartoffel, nye løg, bronzefennikel, kryddergrønt og salat fra Ajstrup

Sommerrisotto m/ hestebønner, kylling, persille og minigulerødder fra Ajstrup

Banan tarte tatin serveret med Hansen is

 

21/7-12 - Sommermenu

Crostini m/ gedeost eller tomat, dertil lille salat af hestebønner og mynte

Friskkogt hummer serveret med nyhøstede ærter, frilandsagurk, mayonnaise og ærteskud

Dagens fire kager fra Salling, røde ribs fra haven

 

25/7-12 - Sommermenu på en fridag

Porchetta serveret med små grøntsagsgodbidder fra haven: rød salat, busktomat og ærteskud

Rødbede tarte tatin, dertil salat af spæde rødbedeblade, frilandsagurk, friskbælgede ærter og vinaigrette m/ skalotteløg og purløg

Hansen karamel is, friskhøstede bær fra haven i Framboise

 

4/8-12 - Lille lørdagsmenu

Cremede danske kantareller på toast m/ persilledrys

Sallings hjemmelavede filoruller m/ grønt og jomfruhummer, stegt sprøde og serveret med salat af spæde skud, frilandsagurk og langtidsbagte tomater

Portions cheese cake fra Salling, dertil blåbærsirup

 

1/9-12 - Sensommermenu

Kantarelbouillon m/ timian, hestebønner og hummerhaler

Iberico koteletter, rødbede tarte tatin m/ urtevinaigrette, salat af agurk

Lemon meringue pie med chokolade ganache

 

14/9-12 - Rustik menu

Tartar af røget laks, rørt med sennep og krydderurter, dertil spæde rødbedeblade, sort cherry tomat og basilikumblomster

Label Rouge kylling, ovnstegt m/ gulerødder, persillerod, små løg og hvidløg

Dagens kager fra Fru Møller: græskar/morgenfrue og pære/marcipan

 

29/9-12 - Lørdagsmenu

Hummerbisque fra Cofoco, dertil brød med fransk smør

Bryst af dansk skovdue, serveret med rodfrugtstærte og duesauce, bredbladet persille fra hønsemanden og tallerkensmækkerblomst

Schweizerbageriets othellolagkage pyntet med årstidens bær fra Spirehaven: hindbær, brombær og honningvendte hyldebær, skiver af rød aromaæble

 

13/10-12 - Hennings lørdagsmenu efter ønske

Risotto med nyopgravede jordskokker og ristede kammuslinger

Oste m/ kiks og tørret frugt

Pærecrumble m/ chokolade, dertil sveske is

 

10/11-12 - Menu med små retter

Spicy græskarsuppe m/ havtaskekæbe

Chevre chaud/røget Iberico mørbrad på hvedebrød serveret med de sidste cherrytomater og valnødder

Skiver af andebryst, dertil friskhøstet rødkål stegt i andefedt med tranebær

Boerged kotelet, lynstegt grønkål og karl johan svampe, pesto fra Fru Møller

Oste, løgmarmelade fra Fru Møller

Summerbird Limited Edition

 

17/11-12 - Komenu

Kastaniesuppe m/ salvie, dertil brødstiks

Højreb af Galloway højlandsgræskvæg, Jensens løgmarmelade og hans sauce, marinerede jordskokker og dagens kartoffel

Oste m/ pære/fennikelrelish fra Fru Møller, pistacienødder og tørrede morbær

Portions cheesecake m/ lakrids og citron

Summerbird Limited Edition

 

24/11-12 - Lørdagsmenu

Udvalg af bruschetta: hvidløg/tomat, hestebønner/creme fraiche, røget lammelår fra Fru Møller/rosenkål

Bavette, dertil ovnbagt butternut squash m/ valnødder og ost

Ostetallerken med hybenkiks fra Fru Møller

Mini Sarah Bernhard fra Løgismose

 

1/12-12 - Lørdagsmenu

2 x hummer: gratineret med hvidløgssmør; kompot med knoldselleri og safran

Glaseret kalvekæbe, dertil dampede gulerødder, rosenkål og rødløg, pocheret æg

Macarons fra Salling

 

9/12-12 - Snestorms-hjemmehygge-menu

Cremet sellerisuppe, dertil røget laks og rugbrødsmuffin

Ovnbagt pighvar m/ citron og timian, serveret m/ buerre blanc og 2 x spidskål fra haven: pesto og sprødstegt

Arla Unika oste: Gnalling og Havgus

Chokoladefondant fra Løgismose

 

21/21-12 - Let fiskemenu

Hjemmelavede blæksprutteringe, dertil sød sennepsmayo m/ frisk løgtop

Brandade serveret med hjemmebagt baguette

Ovnbagt ananas m/ rom, vanilje is

 

24/12-12 - Julemenu

Juleøl lagret på grannåle og egetræ

Økologisk langtidsstegt and fyldt med æbler og svesker, brunede kartofler, Jensens andesauce, Fru Møllers julemedister, ristede kastanier, salat af friskplukket grønkål, mørk gulerod og tørrede figner

Udvalg af risdesserter: ris a l'amande m/ passionsfrugtsirup med rosa peber, dertil Frederiksdal kirsebærvin; perlebyg a la noisette m/ æblesirup og tørrede æbleringe, dertil æble/havtorn saft

Fru Møllers honningkager

 

30/12-12 - Nytårsmenu for 2

Hummerbisque serveret med hummerklo

Gråstenkylling i ovn, dertil morkelsauce, bagte løg/hvidløg og salat m/ rødkål, æble og bagte kirsebær

Udvalg af oste

Sødt fra julen: mini macarons, orangestang fra Summerbird, chokoladelakridskugler