2010

31/1-10 - Fødselsdagsmenu

Cremede kantareller m/ løg/porre på sprødt græskarbrød

Okse rib-eye m/ karamelliseret julesalat og hjemmelavede kartoffelkroketter

Ostetallerken m/ hasselnødder, tørrede kirsebær, Agen sveske og Favols pære

 

27/2-10 - Vintermenu

Crackers, husets gåserillettes, friskkærnet smør

Sprøde filopakker m/ jomfruhummer, chili og grønt

Lammefilet serveret med lille morkeltærte, rosenkålssalat m/ kommen, dertil Jensens peberfrugtsauce

Oste m/ hjemmesyltede kvæder

Belgisk chokolade

 

15/3-10 - Lille fridags-menu

Bisque på skaller af jomfruhummer, dertil minitoast m/ jomfruhummerkød fra kloerne

Forårsragout af nyparteret rådyr m/ pastinak, ærter og vintersar

Pandekager bagt af Løgismose-blanding serveret med honningvendte solbær

 

10/4-10 - 11-grønt forårsmenu

Aperitif

Syv grønt suppe, dertil flutes og smør (brændenælde, mælkebøtte, spinat, skvalderkål, hvidløgsspirer, vårsalat, spansk kørvel)

Mozarella in carozza med forårsskud og røde peberkorn (purløg, rødbedeblade, ærtespirer)

Udvalg af små makroner (spæde citronblade)

 

17/4-10 - Forårsmenu

Rillettes af røget stenbider m/ purløg, serveret med friske spinatblade og grøn asparges

Oksebøf, stegte vaffelkartofler og Jensens peberfrugtcremesauce

Lun rabarbercrumble m/ citron, hjemmelavet vanilje is

 

12/6-10 - Menu med små retter

Salat af mozarella, grønne asparges, pinjekerner og rosiner

Jomfruhummer på pastabrud m/ friskplukket rucola

Sprødstegt fjæsingfilet på fløde/olie, dertil stegt hjertesalat og agurkesalat m/ dild

Oksemørbrad og Sallings timbale af æg, kartoffel og tomat, blomstrende timian

Chokolader

 

10/7-10 - Sommermenu

Iskold suppe af ærter fra Søholm m/ spumante, dertil Sallings røgede laksesalat på brød og dild

Grillstegte makreller fyldt med lime og mynte, serveret med miniaturegrønt fra haven - squash og aubergine - og crudité af sommerkål m/ friskhøstet kommen, dertil mayonnaise og Em's tomatfoccacia

Friskrørt jordbærsoftice

 

5/9-10 - Lille søndagsmenu

Hjemmelavet gazpacho, dertil tern af frilandsagurk, torpedoløg og tomat, brødcroutoner

Økokylling stegt med hvidløg fra Fuglebjerggaard, dertil hvid aubergine, tzatziki af indisk agurk og hjemmelavet romanescosauce

Rødkitost fra Fru Møller serveret med honningvendte aroniabær

 

26/9-10 - Menu med æbler fra haven

Krabbesalat m/ tern af frilandsagurk og tang serveret på grillstegt ciabattabrød

Koteletter fra Fru Møller marineret med timian, dertil stegte æbler, cremet sauce og grønne bønner

Små butterdejspakker m/ æble og ost, kvædepuré

Calvados

 

2/10-10 - Efterårsmenu

Crostini med karl johan svampe, friskhøstet stegt aubergine og hvidløgsspirer

Andebryst, dertil bagte rødbeder m/ gedefeta, pinjekerner og topløg, løgconfit

Ost m/ valnødder i honning og ristede hasselnødder fra Ullas have

"Trifli" m/ sukkervendte havregryn, mascarpone og hindbær fra haven

 

23/10-10 - Menu med efterårsurter fra haven

Skindstegt kulmule på belugalinser, rødløg, bladselleri, sød rød peber og spæde salatblade, bronzefennikkel

Vildandebryst serveret med grov mos af knoldselleri og kartofler, sauce og ribsgelé

Dagens kager fra Schweizerbageriet: bær og æbler

 

30/10-10 - Københavnsmenu

Potage parmentier fra Løgismose, serveret med røget lammefilet fra Fru Møller og spansk kørvel

Vildsvinekoteletter fra Gourmandiet, dertil dampet portionsblomkål fra Din Baghave og krydderurtecreme fraiche

Ostekage med mango og passionsfrugt fra Løgismose

 

6/11-10 - 2. græskarmenu

Græskarsuppe m/ parmesancroutons og salvie

Varm asiatisk salat m/ bagt spicy butternutgræskar, langtidsstegt andelår, ingefærmynte og vinterkarse

Lun valnøddetærte

 

27/11-10 - Bistromenu

Græskarsuppe m/ græskarkerneolie, serveret med toasts m/ gedeost til Madame og bacon til Monsieur

Lammehjerte i flødesovs til Madame, oksebøf til Monsieur, dertil aspargeskartofler m/ paprika, stegt porre/vinteræble og havtornsylt

Appelsinpandekager m/ karamelliserede hasselnødder

 

24/12-10 - Jul i Den Gamle Udestue

Lille platte med 3 spændende bidder: røget gåsebryst m/ savoykålsmayo, jambon persillé fra "Fra Torvet" m/ hvidløgsspire, andelever m/ tranebær og røde peberkorn

Julegrillmesterens torveand fra Paris fyldt med kastanier, brødtern, knoldselleri, rødløg, valnødder, andehjerte og de sidste æbler fra haven

Serveret med brunede aspargeskartofler, rødkål fra Løgismose, andesauce, slagtermedister og syltede rønnebær/filippaæbler fra Fru Møller

Ris á l'amande serveret på syltede kirsebær og kirsebærsirup

Chokoladekage fra Salling, diverse bagværk fra Fru Møllers Mølleri

 

31/12-10 - Nytårsmenu

'Makrel i tomat' (røget makrelfilet på creme af soltørret tomat, sennepskorn og mayo; serveret med soltørret tomat, vagtelæg, chilidip og bredbladet persille)

Beef Wellington, dertil aspargeskartofler i paprika, flødespinat og Jensens sauce

Passionsfrugttærte m/ appelsin og granatæblesirup

Hot dogs