2009

3/1-09 - Københavsmenu

Hummersuppe m/ cognac

Løgismoses stegte sild m/ rosiner og pinjekerner

Husets egen terrin af lammeskank, dertil pommes anna m/ timian, sød sennep og ristet rugbrød

Oste, syltet figen, sesamstænger

Løgismoses mazarintærte m/ frisk figen, creme

 

21/2-09 - Lørdagsmenu

Husets hjemmelavede kaninrillettes, dertil æblesalat m/ rosmarin

Lammekølle fyldt m/ timian og hvidløg, ovnbagt knoldselleri, crudité af rosenkål, lammesauce

Banan tarte tatin m/ cashewnødder

 

28/2-09 - Lørdagsmenu

Stenovnsbrød m/ frisk italiensk olivenolie

Røget makrel i mayo m/ rødløg og hvidløgsskud

Confiterede fasanlår, syltet julesalat

Kage m/ røde stikkelsbær, creme fraiche, årets første mynteskud

 

14/3-09 - Lille lørdagsmenu med forårskryddergrønt

Grønkålscappuccino, lille salat af spæde gule rødbedeblade, lilla rosenkål og valnød

Sprødstegt pighvar på honningvendt tagiatelle af skorzonnerod og gulerod, vintersar

Ost m/ honningnødder og sesamknækbrød

 

28/3-09 - Lørdagsmenu

Sprødstegt sandart på salat af jordskok, ærteskud

Andebryst, flødekartofler m/ porrer fra Salling, braiserede røde grønkålsblade

Dagens kager fra Salling

 

4/4-09 - Forårsmenu

Vagtelspejlæg på ristet brød, lille forårssalat af spæde spinatbalde, rødbedeblade og spansk kørvel

Bornholmerkylling på grill, dertil ovnkartofler m/ hvidløg og rosmarin, rød tapenade

Is m/ de første små ovnbagte rabarber, mynteskud

 

9/5-09 - Lørdagsmenu med grønt fra forårshaven

Cremet aspargessuppe m/ friskhøstede grønne asparges

Kylling m/ rabarber, mandler, løg og krydderier, dertil franske nye kartofler

Ovnbagt krydderost m/ lille grøn salat

 

13/6-09 - 17-års menu

Hornfiskerillette på ristet brød, små nye kartofler fra Spirehaven vendt i olie og estragon

Dampede hvide asparges m/ aspargeseddikedressing og havesyre

Salat af vild rucola, nye kartofler og nye rødløg, serveret med en skive porchetta

Ost m/ kvædekompot og timianblomst

Friskplukkede Dybdahl-jordbær, italiensk jordbær is

Espresso, chokolader

 

21/6-09 - Sommermenu med spiselige blomster

Spinatsalat m/ nye løg og hjulkrone

Grillet coquelet, dertil salat af små nye kartofler, friskbælgede ærter og morgenfrue

Kager fra Økohaven pyntet med spiselige blomster og skovjordbær, dertil friske jordbær fra spirehaven

 

26/6-09 - Fernisering og menu

Små nye kartofler vendt i ramsløgsmør, cote du boeuf og saltmandler :-)

Kold agurkesuppe serveret m/ friskbagt brioche

Lille "sandwich" m/ nye kartofler, nye skalotteløg, spinat og ansjosmayo

Confiteret svinekæbe, dertil grønt - rucola - og farverigt - spiselige blomster - fra haven

Brændenældepenne m/ cremede morkler

Oste fra Løgismose, dertil syltede kirsebær, Meyers syltede kvæder/mandariner og ristet rugbrød m/ nødder og tranebær

Koldskål, is m/ ingefærmynte og dagens jordbærhøst

Espresso, chokolader

 

25/7-09 - Lørdagsmenu med hjemmedyrket grønt

Salat af spæde rødbedeblade, gule kirsebærtomater og artiskok

Kalvesteaks m/ salvie, nye gulerødder og squash

Chokoladeganachekage fra Schweizerbageriet med de sidste kirsebær

 

31/7-09 - Svendinde-menu

Friskstegte blå kartoffelchips

Salat af spæde rødbedeblade og confiterede andehjerter

Vagtler i cremet druesovs

Pandekager m/ rød stikkelsbærkompot

 

3/10-09 - Efterårsmenu

Hjemmelavet svinerillette, serveret med Fru Møllers rødbedetapenade, sennep og ristede skiver af Helbo's rugbrød

Ristet pighvarfilet på marineret agurk, dertil ærter, små skalotteløg fra haven og beurre blanc

Banan tarte tatin

 

17/10-09 - Vildtmenu

Cremet grøntsags/persillesuppe m/ toast med røget mørbrad

Gråandebryst serveret med karl johan svampe og æbler, dertil Fru Møllers paradisæblegelé

Ostekage m/ låg af stikkelsbærkiwi og egen figen i æblegelé

 

19/12-09 - Lørdagsmenu

Saltet, lufttørret okseindelår serveret med waldorfsalat

Langtidsbagt lammekølle m/ hvidløgs/persillerodspuré og myntegelé

Dagens kager fra Salling: chokolade/karamel

 

26/12-09 - Julefrokost

2 slags sild: Isabellas og stegte tomatsild, serveret m/ vintersalat af rød rosenkål og hasselnødder

Mellemret: grisetæer i gelé eller cremet jordskoksuppe

2 slags sylte: husets svinesylte m/ gule beder og sennep, hjemmelavet gåserillettes m/ timian, dertil salat af juleappelsiner, granatæbler og rødløg

2 slags ost: Vesterhavsost m/ hvidløgsspire, roquefort eller emmentaler, m/ sesamknækbrød og bisquit m/ karl johan svampe

2 slags sødt: hjemmebagte mandelkager m/ pinjekerner, fransk nougat fra Løgismose

Juletræskage: krydderkage m/ pigeonæbler, kaffe

 

Til køkkenkalenderen