2007

6/1-07 - James Bond menu

Suppetrilogi: karry/jordskok, asparges, gulerod

Hummer naturel m/ mayo

Entrecôtes m/ stegt julesalat og skysauce

Oste m/ svensk knækbrød

Mazarinkage m/ mandler og pistacier, fra Siegfrieds kaffebar

 

9/3-07 – Fredagsmenu

Stenbiderrogn m/ kyllingechips, Grambogård creme fraiche og et grønt drys

Braisserede svinekæber m/ rødbede, blomkål, balsamico og nyknækkede mandler

Råmælksost fra Isigny m/ svensk knækbrød

Små desserter fra nær og fjern: hjemmelavet tiramisu, mandel/chokoladecrunch fra Morzine, petit four fra Em

 

17/3-07 – Fiskemenu

Tallerken med: stenbiderrillettes m/ purløg, jordskokcrudité m/ hvidløgssnirkel, sukkersaltet sandart på honningvendt porre

Sort pasta m/ kammuslinger, hvidløgsspire og safran olie

Oste m/ Meyers tomatrelish

Dagens kager fra Em

 

1/4-07 - Fødselsdagsforårsmenu

Karamelliseret kammusling med grønt fra haven :-)

Forårssuppe af brændenælde og skvalderkål m/ mousse d'escargot på sprødt surdejsflute

Kanin i fløde fra Øllingegård m/ sennep, dertil spinat og crudité af friske majroer fra Rungis-markedet

Em påskeæg m/ fyld, Enric Roviera

 

7/4-07 - Lille menu

Tagiatelle m/ funghi porcini, salviecreme og hvidløgsspirer

Stegt sandart m/ kold salat af grønne puy linser, sprød parmaskinke, basilikum og ærter, dertil flødesauce m/ vanilje

Små passionsfrugttærter

 

14/4-07 - Forårsmenu

Flødekogte agurker m/ mynte, salat m/ asparges, purløg og parmesan

Kalvekoteletter m/ bladbede, agurkesalat og bagte rabarber

Oste m/ tomatmarmelade

Kage fra Em

 

27/5-07 - Pinsemenu

Hvide asparges m/ hollandaisesauce

Kylling stegt m/ hvidløg, dertil små nye kartofler af egen avl vendt i krydderurter

Rabarbertærte m/ mynte

 

5/6-07 - Grundlovsmenu

Stegt kammusling på tagiatelle af asparges, salat af friske urter og brøndkarse

Hornfiskerulle m/ nyopgravede kartofler, rucolasalat og dijonnaise

Oste m/ peche sauvage

"Trifli" m/ biscotti og rabarber, de første jordbær

 

13/6-07 - 15-års menu

Lille tærte m/ stuvet spidskål, farserede morkler, rucola, sar og rapsolie

kalvekotelet m/ gnocci, soltørret tomat, salvie, italiensk smør

Dagens høst af jordbær og friterede hyldeblomster

 

23/6-07 - Skt. Hans menu

Salade gourmandise

Skindstegt fjæsing m/ hyldeblomstsyltet kartoffel og nye løg

Grillet gedeost / Saint Albray

Pandekager m/ stikkelsbærkompot

 

7/7-07 - Rustik sommermenu

Ristede kammuslinger på grov ærtepuré m/ sprød pancetta, parmesan og bronzefennikel

Rib eyes m/ ovnkartofler, nye gulerødder, persille

Chokoladekage m/ karamel fra Schweizerbageriet

 

14/7-07 - Italienskinspireret menu

Anderillettes fra Meyers Deli og italiensk smør

Penne m/ gorgonzola, ærter, mynte

Oksemørbrad m/ bladbede vendt i hvidløg

Oste

Trøffelkugle, hindbær og kirsebær

 

28/7-07 - Let sommermenu

Salat af spæd spinat og portulak, med tomater og små bøffelmælksmozarella'er, salvie

Økologisk entrecote m/ pommes sauté og friske ærter

Bær fra haven i druesaft, shot m/ rabarberdrik, truffe

 

19/8-07 - Artiskokmenu

Kogt artiskok m/ aiolidip

Stegte mini-artiskokker, ovnstegt kylling, sennepsbønner

Oste m/ brændenældekiks

Muffins fra Em

 

8/9-07 - Sensommermenu

Artiskokvariation: crudité og bund m/ lille kartoffelsalat, brændenældeolie

Svinekæber i glace, sellerimousse, stegte æbler

Mangokage og træstamme fra Bread & coffee

 

13/9-07 - Torsdagsmenu

Pil-selv-artiskok m/ Il Biondo olivenolie

Oksebøffer m/ grøn bønnepuré, ovnkartofler og gulerodscrudité

Vaniljeis m/ Heibergs passionsfrugtssirup og friske hindbær

 

22/9-07 - Lille lørdagsmenu

Cremet kartoffel/sellerisuppe m/ porregrønt

Oksebøffer m/ bagt gul chili, tomatsalat og majskolbe fra gartnerskolen

Tiramisu

 

6/10-07 - Vildtmenu

Jordskoksuppe m/ stegt kammusling

Dyreryg m/ porrer og savoykålssalat, sauce m/ sennep og peberfrugt

Dagens kager fra Salling

 

13/10-07 - Efterårsmenu

Toast m/ cremede rørhatte og persille

Confit de canard, rødløgs tarte tatin m/ timian, ovnbagte pastinakker

Åben æblepie m/ saltmandler

 

3/11-07 - Lørdagsmenu

Cremet blomkålssuppe m/ tynde skiver af rå blomkål

Skovduebryst stegt på benet, dertil ovnbagt hokkaidogræskar og flødekogt sortkål, sauce

Emmentaler m/ sesamkiks og daddel, chokolade m/ svesker

 

24/11 - Rustik menu

Stegt kammusling, små crudité'er af lilla rosenkål m/ nyknækkede valnødder og fennikel, dertil græskarkerneolie

Braiseret lammeskank, honningvendte porrer, kartoffelrösti, svampesauce

Chiligouda m/ bisquits, orange truffes

 

22/12 - Julemenu for 2

Østersølaks m/ creme fraiche fra Naturmælk og persillestængel

Confiterede svinekæber fra Løgismose, dertil vintersalater, bagt selleri, pecorino, Agen-svesker, friske hasselnødder og citrondressing

Oste m/ kvædepuré fra Meyers Deli

Meyers tre chokoladeovertrukne vintertrøfler

 

26/12 - Julefrokost

Foie gras m/ daddel brioche, sprøde salater og pære/fennikel marmelade

Syltet torsk på rugbrød m/ jordskokkemayo og grønkål vendt i græskarkerneolie

Udvalg af oste, dertil kvædepuré og multebær, speltkiks

Cognacmarineret tørret frugt m/ biscoti og økologisk creme fraiche

 

Til køkkenkalenderen