2006

7/1-06 - Køkkenindvielse for 2

Cremet suppe af knoldselleri og røget laks

Vildandebryst og confit af lår på funghi porcini, søde figner

Engelske oste fra gårdmejerier i Cornwall

Gode "sydfrugter" m/ mascarponecreme

 

14/1-06 - Brasserimenu

Ovnbagt knoldselleri m/ avocado og chilidressing, bredbladet persille

Svinekæber i kartoffelsauce

Græskarkage m/ appelsin, søde abrikoser fra Em

 

21/1-06 - Italiensk menu

Antipasti m/ mozarella: crostini /chili, naturel; porcini/persille, gratineret

Pasta m/ tomatsauce, pinjekerner, sardeller, rosiner

Tynd oksefilet grillet  i ovn m/ salat og parmesan

Oste m/ figen

Panna cotta m/ honningvendte tørrede tranebær

 

25/2-06 - Caviarmenu

Rosette af kammusling på broccolitagiatelle m/ beluga og ristet rugbrød :-)

Suppe af hjertesalat m/ beluga

Filet af rødfisk på jordskokkage m/ pastinak

Gedeosttærte m/ mango og dadler

 

4/3-06 - Vintermenu

Cremet jordskoksuppe :-)

Kalveskank i cocotte m/ små løg stegt i andefedt, gulerod, sortkål, sauce, citron og trøffelolie

Dagens fisk m/ hestebønner, cashewnødder, anisvinaigrette og vaniljeconfiteret kartoffel

Udvalg af oste m/ crackers og figenconfiture

Mandel panna cotta m/ syltede Elvas blommer

 

11/3-06 - Lørdagsmenu

Cremet porresuppe m/ linser, blancheret porre og creme fraiche m krydderurter

Variation af havtaskekæbe: indbagt m/  pastinak og soltørret tomat; syltet m/ chili og sorte oliven

Oste m/ Elvas-blommer og dadler

Dagens kager fra Em

 

1/4-06 - Forårsgrill

Æggesalat m/ purløg på ristet flute med stenbiderrogn og kørvel

Fransk frilandskylling, dertil husets broccolisalat og Meyers ferskenrelish

Påskeæg fra Em

 

8/4-06 - Lille forårsmenu

Æg i cocotte m/ kylling og ærter, kørvel

Lammefilet m/ nye kartofler og purløgsdressing

Oste m/ Meyers ferskenrelish

Amerikansk citronkage pyntet med citronskiver af egen avl

 

10/4-06 - Fødselsdagsmenu

Citronblinis m/ torskemousse, rødløg og dild

Friturestegt bøffelmælksmozarella m/ bønnesalat og ansjosdressing

Dagens kager fra Em

 

13/4-06 - Påskefrokost

Sildesalat med gammeldags modnet sild, æg m/ pebersauce og hummerhaler

Sylte af kalveskank m/ lille forårssalat og artiskokcreme, husets rullepølse m/ pickles

Oste og sødt

 

15/4-06 - Snookermenu

Lille toast m/ rillettes af røget stenbider og purløg

Fish 'n' chips

Snooker-chokoladekage

 

21/4-06 - Lille italiensk menu

Spiegi m/ trøffel og ost

Vitello tonnato m/ traditionel baguette

Luksus træstamme fra Bread & Coffee

 

4/5-06 - Forårsmenu

Lille butterdejstærte m/ de første grønne asparges fra Spiren og ricotta/parmesancreme, kørvel

Kold grillet kylling m/ hvide asparges, salsa verde

Rabarber-trifli, m/ græsk yoghurt og cantuccini

 

12/5-06 - Sommerhusmenu 1

Salat af egne grønne asparges, nye kartofler, æg og mynte

Grillet ørred m/ sauce tartare og salat m/ italienske tomater og agurk

Rabarber tarte tatin

 

13/5-06 - Sommerhusmenu 2

Skagen-skinke m/ to slags melon

Grillet okseentrecote, dertil lille tomattærte og grillet aubergine

Dagens kager fra Penny Lane Vinhandel

 

20/5-06 - Italiensk forårsmenu

Bruchetta m/ grønne asparges, funghi porcini, mozarella, soltørret tomat

Cremet risotto m/ morkler og sprøde grønne blade

Glaseret, krydret andebryst m/ syltet rabarber

Små komælksoste fra Cornwall, brie og macademianødder, purløg

Små søde bidder fra Em

 

25/5-06 - Køkkentaffel

Karry peanuts, macademianødder, oliventapenade, mini vandbakkelser m/ gorgonzolacreme, små stykker porretærte

Skindstegt sandartfilet og grøn forårssalat m/ skalotteløg i syrnet fløde, dertil små Samsøkartofler

Rabarber-trifli - af havens røde stænger, cantuccini, græsk yoghurt og Meyers blommesirup

Rajoles chokolader

 

27/5-06 - Lille forårsmenu

Cremet aspagessuppe m/ små grønne asparges og hvid balsamico

Grillkylling m/ nye kartofler, agurkesalat og m'hamara fra Em

Rabarbersnitte m/ græsk yoghurt og mynte

 

2/6-06 - Menu med danske råvarer

Kold, hvid hvidløgssuppe m/ mandler og agurketern

Små grønne godbidder: samsøkartofler, confiterede grønne asparges

Lynstegt havkat i selskab af tomater, nye løg og mynte, dertil lille grøn salat

Udvalg af danske gårdoste

Lille hindbærsmoothie :-)

Rabarbersuppe m/ nougatfløde

Chokolader fra Heiberg

 

18/6-06 - Sommermenu

Kammusling (fra skal) på salat af spinat- og rødbedeblade, stegte fjordrejer, fiskepølse, grønne asparges, stribet tomat, nye kartofler i basilikumpesto

Andebryst m/ crudité: asparges og spidskål m/ pinjekerner

Lille hindbærtærte m/ mynte

 

8/7-06 - Spiremenu

Carpacchio af grøntsager: agurk, gul squash og blomkål, m/ nye ærter og parmesan

Røget makrel m/ nye løg og krydderurter, dertil courgetteblomst fyldt med bøffelmozarella og ansjos samt små nye rodurter og marinerede kartofler

Mandelkage m/ olivenolie og lavendelblomster, m/ kirsebær i hyldeblomstsirup, Dybdahl-jordbær

 

16/7-06 - Kold sommermenu

Kold agurkesuppe m/ gul squash

Vitello tonnato

Tallerken med bær fra Spiren: kage m/ råsyltet pære og kirsebær, skovjordbær i liqueur, cremet jordbær is, frisk jordbær

 

13/8-06 - Søndagsmenu

Karamelliserede sommerløg m/ hyldeblomst, lyse rosiner og pinjer, røget gåsebryst

Bornholmsk unghane m/ flødeagurker, bønner/gul squash

Pecantærte m/ whiskey, banan is

 

30/9- 06 - Rustik menu

Cremet courgette/basilikumsuppe m/ picada

Ovnstegt fransk kylling, auberginecreme og bladbedestængler vendt i honning

Dagens kager fra Em

 

7/10-06 - Gartnerinde-menu

Lille porcini-suppe m/ oregano, mynte og æg; egne artiskokker med mayonnaise

torsk m/ krydderkappe på safrankogte skorzonnerrødder, linser og bacon

Oste m/ chili/vaniljeblommer

Roulade "tiramisu"

Chokolader, espresso, cognac

 

14/10-06 - Menu og lounge

Quenelles de brochet: parmesangratinerede geddeboller m/ sauteret porre

Pighvar m/ cremet grønkål, rødløgsvinaigrette og syltede karl johan svampe/artiskok

Ost m/ rugbrød og Meyers æblemostarda

Kage m/ æbler og brombær, græsk yoghurt

 

20/10-06 - Lille hyggemenu

Cremede artiskokker på toast

Braiserede svinekæber i Asbach Uralt m/ valnødder, lyse rosiner og purløg, syltet knoldselleri

Dagens kager fra Em, den ene med hindbær fra Spiren

 

10/11-06 - Fredagsmenu

Persillesuppe m/ sukkersaltet kyllingefilet

Havtaskekæber stegt med safran,, jordskokpuré og dampet porre

Lille tarte tatin m/ pære fra Sydfrankrig

 

18/11-06 - Lørdagsmenu

Karry/jordskoksuppe m/ pighvar og rød chili

Vildandebryst, andelever, stegte æbler og råmarineret persillerod m/ dild

4 oste m/ 4 slags tilbehør: blomme, hyben, valnød, figen

Chokolader, Summerbirds

 

1/12-06 - Fredagsmenu

Røget lam m/ parmesan og Meyers grønne tomater

Oksebøf m/ to slags skorzonnerrod: marineret med sennep og flødekogt, hybensylt

Oste

Pandekager m/ Meyers kvædesirup

 

9/12-06 - Lørdagsmenu

Stegt hellefisk på porre, tomat og purløgsdressing

Lammekotelet, sellerimos, små rosenkål m/ parmesan, granatæblekerner, lammesauce

Chokoladerisotto, chokolader, Em's brunkage

 

24/12-06 - Julemenu

Cremet sellerisuppe m/ timian :-)

Andesteg m/ små brunede aspargeskartofler, rødkål m/ hyldeblomst, rødkålssalat, medister, Meyers syltede grønne tomater, havtorngelé, hybensylt, sauce

Ris á l'amande m/ Meyers kvædesirup og pinjekerner, ris-bar paneret i mandelmel :-/ m/ italienske soltørrede kirsebær og kirsebærsirup

 

31/12-06 - Nytårsmenu

Gourmetchips

Krabbecocktail, fiskerillettes

Lammeryg, tærte m/ svampe og timian, lille krebinet, procinicreme, sauce

Ostekugle m/ rosiner og pinjer, rødkitost og svensk knækbrød

Em's nytårskage, med franske abrikoser

Kransekagebidder

Jensens hot dogs

 

Til køkkenkalenderen