2000

1/1-00 – Nytårsmenu

Foie gras på toast m/ syltet græskar og karry/vaniljeolie

Hummersuppe m/ sevruga

Champagnegranité m/ lime

Due m/ svampe, æbler og jordskokker

Oste m/ pæremarmelade og soltørrede tranebær

Tarte tatin m/ kardemomme-dadelparfait

Chokolader

 

15/1-00 – Januarmenu

Pighvar m/ porre, æblesauce og vilde ris

Vildsvinemørbradbøffer m/ kartoffelpuré og svampe i appelsindressing

Citrusmarengstærte

 

31/1-00 – Fødselsdagsmenu

Skaldyrsragout m/ butterdejspynt

Braiseret pighvar m/ rød bourgognesauce, vinterrodurter og smørstegte rosenkål

Crème Brulée

 

5/2-00 – Vintermenu

Fasanconsommé m/ fasanboller med æble

Dådyrmørbrad m/ syltede græskar og rodurter

Chokoladedesserttallerken: tærte m/ ricotta, flødeis m/ mandelkrokant, mousse

 

12/2-00 – Lørdagsmenu

Crème Vichyssoise m/ sevrugacaviar

Variation af fasan: stegt fasanbryst m/ svampesauce og ristede jordskokker, tårn af fasanlårsconfit m/ svampe og pære, fasanlårsrilette

Ostetallerken m/ tørrede blåbær

 

19/2-00 – Lørdagsmenu

Sandart i filodej m/ foie gras og rødvins buerre blanc

Krondyrmedailloner m/ kartoffelpuré og rosenkål m/ feta og appelsin

Små othellolagkager fra Em

 

27/2-00 – Søndagsmenu

Rødbedesuppe m/ kammuslinger og mango

Braisseret andelår m/ jordskokker og purløg

Æblecharlotte m/ kanel anglaise

 

4/3-00 – Ostemenu

Mousseline af kylling og gedeost m/ basilikumdressing

Lammeculotte m/ parmesantærte og lammesky

Ostetallerken m/ honningvendte pinjekerner og tørrede bær

Espressochokolademousse m/ espressogranité

 

24/3-00 – Fredagsmenu

Ristet sandart m/ skorzonnerrødder, spinat og persillebouillon

Oksefilet farseret med spinat og æbler, foie gras og sauce

Ananassorbet m/ vanilie is og ananasfrittes

 

31/3-00 – Hyggemenu

Jomfruhummercappuccino m/ trøffelcroutoner

Pighvar m/ hollandaisesauce, fennikel og nye kartofler

Ostetærte, portvinssvesker m/ brie, Port Salut-salat i ostekurv

 

22/4-00 – Påskemenu

Pighvar m/ krabberavioli og spidskål

Lammekronekoteletter m/ bagte kartofler, grønne asparges og parmesan

Ostetallerken m/ soltørrede figner

 

5/5-00 – Aspargesmenu

Grønne asparges i butterdej m/ rejer

Lammekoteletter m/ grøntsagsragout

Rabarber-fool

 

13/5-00 – Fiskemenu

Pasta m/ laks og forårsgrønt

Grillet fisk på bund af estragonsauce m/ hjemmerøgede muslinger og spinat

Rabarbertrifli m/ græsk yoghurt og honning

 

26/5-00 – Lørdagsmenu

Hummersuppe m/ dild

Stegt andebryst m/ sprøde skindstrimler, rabarberpickles og solbærsauce, Samsøkartofler

Manchego m/ paprikamandler og rucola

 

1/6-00 - Gourmetmenu

Rilette af hornfisk

Nye kartofler i vinaigrette m/ pesto og fjordrejer

Frølår m/ persille og hvidløg

Dådyrfilet m/ bresaula og jordbær, honning/balsamico

Oste m/ myntechutney

Crème brulée, chokoladekage m/ kirsebær, vanilie is m/ rabarbersirup

Kaffe, avecs

 

4/6-00 – Grillmenu

Vårsalat m/ pære og lun crouton med gedeost

Lammekølle m/ grillstegte grøntsager og hvidløgsmayo

Grillede figner og melon m/ rosmarinsirup

 

10/6-00 – Grillmenu

Antipasti: lufttørret skinke, ost, andelever el. chorizo m/ nye skalotteløg, grillet gedeost m/ søde pebre

Grillede kyllingevinger, pølser, søde kartofler m/ lille tomatsalat og spæde salater

Melon og grillede minibananer m/ ingefærflødeskum

 

23/6-00 Sankt Hans menu

Nye kartofler vendt i smør m/ nye skalotteløg og persille

Stegt torsk m/ lune agurker med honning, sennep og dild

Hyldeblomstpandekager m/ vanilie is og hyldeblomstsirup 

 

15/7-00 – Gourmetmenu

Torsk i vanilje/chilibouillon

Timianstegt due m/ persillespidskål, ribs, nye gulerødder og kartofler

Jordbær is m/ jordbærappelsinsalat

 

22/7-00 – Fransk menu

Foie gras m/ crûdité og toast

And á l’orange (grill) m/ nye kartofler

Clafoutis

 

28/7-00 Gourmet weekend

Artiskok m/ basilikummayo

Kaninvariationer m/ tomatcoulis

Oste

Ribstærte m/ marengslåg, jordbær is og appelsin-chilisirup

Kaffe og chokolader

 

3/8-00 Lille torsdagshyggemenu

Caprese & fritelle di fiori di zucchine (m/ mozarella)

Lammeculotte m/ braiseret spidskål, små gulerødder og sennepsfløde

Den ultimative chokolademandelkage (Meyer)

 

13/8-00 Fiskemenu

Sukkersaltet laks m/ agurkepickles

Ristet sletvar m/ courgette og tomat bagt i lag, sauce med ærter

Hyldeblomstsorbet m/ citronmelisse, lavendelis og mandeltuiles

 

26/8-00 Lørdagsmenu

Kyllingerilettes m/ sennepsmarinerede sommerurter og tomatbruschetta

Persillebagt havtaskekæbe på flødefennikel m/ balsamicosirup

Roulade m/ chokoladecreme, dertil hindbærsauce og solbæris

 

2/9-00 Gourmetweekend

Ristet rødfisk m/ kantareller og hønseglace

Due m/ marinerede blommer og haricots verts, dagens kartoffel

Gode oste m/ syltede blommer og friske hasselnødder

Rabarbersorbet m/ råcreme i sprøde tuiles

 

15/9-00 Fredagsmenu

Salat m/ gedeosttoast og søde peberfrugter

Sauterede små hanekyllinger i flødesauce m/ æbler og blomkål, aspargeskartofler

Kage m/ friske hyldebær og to slags hjemmelavet is (rabarber og solbær)

 

23/9-00 Efterårs/vildtmenu

Artiskokbunde m/ jordskok, kartoffel, brøndkarse og sennepscreme

Agerhøne m/ små rødbeder

Vildsvinemørbrad m/ figenkompot, nye bønner og kartofler

Comté m/ ingefærsyltede pærer

Lys chokolademousse m/ chilisirup

Kaffe med ”summerbird” chokolade

 

21/10-00 Lørdagsmenu

Blomkålsbisque m/ hvidløg, brødcroutoner og estragon

Kronvildtmedailloner m/ selleripuré, ingefær/vanillepærer og flødekartofler

Græskar tarte tatin m/ æble og kørvel

 

27/10-00 Sydlandsk menu

Tapas: jomfruhummerhaler, chorizo, søde pebre og artiskokker, svampe m/ hvidløg og persille, saltmandler

Provencalsk grøntsagssuppe m/ pistou og rosmarinbrød

3 spanske oste m/ mirabellemarmelade og bagte figner

 

4/11-00 Fiskemenu

Tårn af ovnbagt lyssej og grillet græskar m/ timian, jomfruhummer og vinaigrette

Gratineret pighvar m/ jordskokkompot og beaujolaissauce

Cheesecake m/ honningvendte soltørrede blåbær

 

10/11-00 Mortens aften

Røget gåsebryst på rucolasalat m/ persillepesto og parmesan

Dansk and m/ krydderier, stegte pastinakker/majroer og abrikos

Svenske vafler m/ honningvendte brombær

 

11/11-00 Efterårsmenu

Kartoffelsuppe m/ røget laks og dild

Vildsvinemedailloner m/ kanel/blommesky, kartoffelmos m/ kastanie, smørvendt savoykål

Marcipankage m/ marengs

 

18/11-00 Pæremenu

Fjerkrærilette m/ kold pæresalsa

Fasanbryst i savoykål m/ kartoffel/svampesauté og fasanfond m/ pære

Chokoladerisotto m/ pærer i rødvin

 

2/12-00 Italiensk menu

Pasta m/ muslinger og ingefær

Havkat fyldt med søde pebre, syltet citron og sardiner, m/ safranolie, timian og kaperssauce

Tomme de Savoie m/ figner

Pandekager m/ citroncreme

Kaffe og chokoladenødder

 

Til køkkenkalenderen