1997

17/5-97 – Forårsmenu

Kold aspargessuppe m/ brød

Grillstegt aborre m/ Samsøkartofler, stegte rødløg og sauce m/skovsyre

Rabarber zabaione

Cafe Alexander

 

5/7-97 – Spiremenu

Butterdej m/ sommergrøntsager

Havkat m/ aspargeskartofler og sauté af sommerkål m/ ærter

Kærnemælkskoldskål m/ jordbær

 

10/7-97 – Grillaften

Strudsebøffer m/ salat

Vagtler m/ bacon og grøntsagsspyd

Hjemmelavet solbærsorbet m/ årstidens bær

 

19/7-97 – Spiremenu

Sukkerærter m/ flødeost :-)

Kold agurkesuppe

Dampet torsk på ragout af kammuslinger og spinat, årstidens grønt og sommerkålpakke

Ost i butterdej m/ salat

Tærte m/ sommerbær

 

27/7-97 – Søndagsmenu

Mousseline af kylling m/ solbærvinaigrette

Lammekoteletter m/ dampet gratineret spidskål m/ lime smørsauce

Rabarber is m/ rabarbersauce

 

2/8-97 – Fiskemenu

Ravioli m/ skaldyr, rucola og tomatdressing

Søtungefilet m/ spinatfars og limesauce, årstidens grøntsager

Desserttallerken m/ chokoladekage, is og hindbærcoulis

 

28/8-97 – Sensommermenu

Rødtungeragout m/ kantareller

Due pot-au-feu

Hjemmelavet is m/ brombær

 

13/9-97 – Italiensk menu

Caprese m/ bøffelmælksmozarella

Saltimbocca m/ kantarelsauce

Pandekager m/ citroncreme

 

20/9-97 – Hyggemenu

Fiskeroulade m/ hummerhaler i vinblade og dressing m/ rødløg og basilikum

Andebryst m/ hyldebærsauce, spæde rodfrugter og kartoffelrösti

Ostetallerken m/ økologisk Gouda og valnøddeost

 

11/10-97 – Efterårsmenu

Rodfrugtsuppe m/ ristede pinjekerner

Dyrekøllebøffer m/ svamperagout og pærecroutoner

Blommepie m/ marcipan

 

18/11-97 – Efterårsmenu

Røget laks m/ marinerede svampe

Fasan m/ rosinsauce og hel braiseret bladselleri

Oste m/ figen og honningvendte nødder

Æbler i svøb

 

13/12-97 – Hyggeaften

Sellerisuppe m/ røget laks

Braisseret fasan m/ æblekanelsauce

Hasselnøddetærte m/ appelsin

 

19/12-97 – Fredagsmiddag

Røget dyrekølle m/ rødkål/tranebærsalat

Majspoussin m/ jordskokkefrikassé

Hjemmelavet vanilie is m/ flamberede clemmentiner

 

27/12-97 – Nytårsmenu

Laksesmør på sprøde chips :-)

Gratineret hummer

Pasta m/ gåsepostej og trøffelolie

Lam m/ provencalsk grøntsagstærte

Ostetallerken m/ manchego

Indbagte dadler, figner og is

French coffee m/ chokolade

 

Til køkkenkalenderen

 

1998

31/1-98 – Fødselsdagsmenu

Lynstegt carpaccio m/ avocadosalat

Hellefisk m/ krydderurtesmør, blandede svampe, dampede grøntsager og safran beurre blanc

Créme brulée

 

7/3-98 – Lørdagsmenu

Rejesuppe m/ croutoner

Fasan m/ spinat og selleri

Ostekage fra Alsace

 

14/3-98 – Lørdagsmenu

Bisque lavet på rødfisk

Indbagt andebryst m/ porresauce

Riz á l’imperatrice

 

21/3-98 – Lørdagsmenu

Havtaskekæber m/ buerre blanc

Kyllingebryst m/ sauté af porre og abrikos, svampe

Hyldebærkogt pære m/ nougat, mandelgratin og is

 

28/3-98 – Alsace menu

Salade gourmet

Magrets de canard a la choucroute et aux pommes, gallettes de maïs

La fine tartelette a la rhubarbe

 

4/4-98 – Lørdagsmenu

Salat af røget stenbider og rosa grape

Harebov i flødesauce m/ vilde ris og rødløgsmarmelade

Gratinerede appelsiner m/ is

 

10/4-98 – Fødselsdagsmenu

Rødfisk og hummerhaler i butterdej på rucolasalat m/ rød peberfrugtsauté og grønne asparges

Stegt foie gras m/ spinat og druesauce

Små pandekager m/ smørsauce

 

11/4-98 - Fødselsdagsmenu

Stenbiderrogn m/ kartoffelblinis

Stegt fasan m/ flødesauce, spinat, æbler og nye kartofler

Oste m/ rucolasalat

Chokoladekage Guanaja 1502

 

1/5-98 – Forårsmenu

Brændenældesuppe m/ smilende æg

Lammefilet m/ rabarberkompot, nye kartofler og spinat

Panna cotta m/ vanilie og rabarbersirup

 

9/5-98 – Grillmiddag

Hvide asparges m/ buerre blanc a la creme

Grillstegte lammeribben m/ salat med svampe og parmesanost

Lime flødeis m/ sprødstegt citronskal

 

16/5-98 – Weekend menu

Rucolasalat m/ friskpillede fjordrejer og vinaigrette

Grillspyd m/ havtaskekæber og grillede danske asparges

Kærnemælkskoldskål

 

23/5-98 – Weekend menu

Asparges symfoni

Millefeuille af perlehøne m/ confit af perlehønelår og to saucer

Manchego ost m/ soltørrede figner

Is m/ friterede mynteskud

 

31/5-98 – Pinsemenu

Hvide asparges i butterdej

Ribbensteg m/ nye kartofler og agurkesalat

Oste m/ kumquats, figen og valnødder

 

13/6-98 – 6 års dag

Agurke/spinatsalat

Ovndampet pighvar på urtebund, rejesmør m/ dild, nye kartofler

Mozarella bagt m/ tomat og basilikum

Rabarbersoufflé

Chokolader

 

23/6-98 – Sankt Hans

Lune agurker m/ honning og citron

Sprængt oksebryst m/ stuvet hvidkål og nye kartofler

Sprøde hyldeblomster og jordbær

 

27/6-98 Hyggemenu

Hjemmelavet ravioli m/ spinat og ost på nye grøntsager

Salat m/ nyrøget ørred og jomfruhummer

Crepes Suzette

 

15/8-98 – Weekend menu

Kammuslinger og grøn peber i butterdej på sprøde salater

Varmrøget laks m/ ristet spinat og urtehollandaise, aspargeskartofler

Ribssorbet og hindbær is m/ hjulkrone og mynte

 

21/8-98 – Sensommermenu

Artiskoksalat m/ foie gras

Due m/ ferskner og smørvendte kartofler

Chokoladekage

 

29/8-98 – Weekend menu

Krebs m/ hjemmelavet dildmayo

Stegt andelårsconfit m/ bærsalat

Honningmarinerede figner m/ ostecreme

 

5/9-98 – Solsikke menu

Courgetteblomster farseret m/ kantareller

Lammefilet m/ bønner og sølvbede

Salat m/ gedeost, blommer og valnødder

Figner m/ champagnesabayon og brombærparfait

 

22/9-98 – Efterårsmenu

Cremet jordskoksuppe m/ sprødstegt persille og brødcroutoner

Fyldt mørbrad m/ honningbagte løg og svampe

Crepes m/ hytteost og brombær

 

26/9-98 – Hyggemenu

Flødedampede blåmuslinger

Andebryst m/ porrer og hasselnøddedressing

Ostetallerken (m/ rørt ost)

Friske figner flamberet i Pernod, vanilie is og brombærsyltetøj

 

3/10-98 – Weekend menu

Artiskokker m/ valnøddesmør

Rødfisk m/ svampeblanding

Små æbletærter m/ vanilie is

 

10/10-98 – Weekend menu

Hjemmelavet gravad laks m/ sennepsdressing

Poussin fyldt m/ svampe, kartofler/rødbeder i savoykål

Hyldebærparfait i vandbakkelser

 

23/10-98 – Weekend menu

Ristet pighvar m/ persillerodsmousse og pighvarbisque

Vildtmørbrad m/ figner og mandler, polenta

Nøddeæblekage m/ kanel, serveret med solbærpuré

 

7/11-98 – Spansk menu

Ajo blanco

Codorniz con chocolate a la Toledana

Crema catalana

 

21/11-98 – Fasanmenu

Lakseroulade m/ pastinak

Fasan m/ skorzonerrødder, spinat og paprikaristede toasthjerter

Kastaniemakronkager

 

5/12-98 – Fiskemenu

Jomfruhummer og kammuslinger i safran

Ristede havtaskekæber på savoykål og timian samt bagte milde hvidløg og rødvinsglaserede skalotteløg m/ Beaujolais sauce

Ostetallerken m/ ost og chokolade

 

21/12-98 – Julemiddag

Foie gras og torsk m/ lun rucola/jordskoksalat

Fasansoufflé :-/

Farseret kalvebryst m/ ristet fennikel

Indbagt ost m/ timian, honning og creme fraiche

Friske dadler m/ mascarponecreme

 

24/12-98 – Julemenu

Andesteg fyldt m/ æbler, friske figner, kartofler og persille

Stegt medisterpølse, brunede aspargeskartofler, rødkålspakker m/ tranebær, pigeonæbler m/ nøddefyld

Ris à l’amande m/ rødvinsdadler

 

31/12-98 – Nytårsmenu

Saltmandler og antipasti

Skaldyrssalat m/ tomataioli

Lammekølle m/ ris, svampe og limesmør

Crème brulée

Sarah Bernhardt kager

Porre/løgsuppe m/ muffins

 

Til køkkenkalenderen

 

1999

3/1-99 – Lille nytårsmenu

Laks m/ sprødt skind stegt i andefedt m/ sauterede rødbeder og pimentcreme

Poussiner m/ hvidløg, sellerimos, honningristede tranebær og svampe

Emmentaler m/ rucola, valnødder og balsamicodressing

 

31/1-99 – Fødselsdagsmenu

Hummerbisque m/ laks

Kalvekoteletter a l’orange m/ cremede persillerødder

Crème brulée

 

20/2-99 – Fusionsmenu

Rødbedecremesuppe m/ gedeostravioli

Sesamstegt rødspætte m/ kokossauce, agurkesalat og ris

Hvid chokolademousse m/ honningsyltede tomater

 

27/2-99 – Weekend menu

Artiskokker m/ karsecreme og tigerrejer

Lammerullesteg m/ spinat, stegte rodurter, pandekager m/ kartoffel/jordskokfyld, tomat/myntechutney

Chokoladeostekage m/ hindbærcoulis

 

27/3-99 – Weekend menu

Timbale af røget stenbider og broccoli m/ rogn

Lammefilet og mørbrad i jordskokkesvøb m/ æbleskum og balsamico

Pandekager m/ appelsin og kumquats

 

4/4-99 - Påskefrokost

Små godbidder m/ skinke og parmesan

Stegte sild m/ søde løg, salat m/ røget lam og grillede peberfrugter, dampede forårsløg m/ æg og kapers, oste, oreganobrød

Mandelorangekage

 

10/4-99 – Fødselsdagsmenu

Østers m/ champagnesmørsauce

Kaninryg m/ foie gras, indbagt i kål og filodej

Ostetallerken

Belgiske chokolader

Italienske spejlæg m/ chilimarmelade

 

15/5-99 – Fiske menu

Rilettes af hornfisk

Salat m/ nye kartofler i cirtusfløde m/ stenbiderrogn

Havtaskekæber m/ æble-jordskok og buerre blanc

Rabarbersorbet m/ hvide chokoladeblade

 

29/5-99 – Sommermenu

Nystrøgne fjordrejer m/ safransauce

Sommerbuk m/ kirsebær, spidskål, Samsøkartofler og morkelsauce

Chokoladekage m/ vanilieis og jordbær

 

15/6-99 – Grill feriemenu

Bresaula m/ spæde salater, tomat/bøffelmælksmozarella, parmesan og citrondressing

Sommersalat m/ nye spirekartofler, agurk, tomat, ærter og creme fraiche dressing

Grillede jomfruhummere og små sommermakreller

Grillede kirsebær m/ rom og sukker

 

3/7-99 – Gourmet weekend

Crostini m/ andelever eller ristet chorizo

Fisketimbale m/ sort sommertrøffel og agurkecreme

Agurkesorbet

Vildsvin m/ sommerens nye grøntsager og kartofler

Ostetallerken m/ æblechutney

Jordbærsandwich m/ kardemommecreme

Kaffe m/ belgiske chokoladekugler

 

16/7-99 – Sommermenu

1 kg hummerhaler m/ hjemmerørt mayonnaise

Engelsk bøf m/ sommergrøntsager – fennikel, gulerod, blomkål, løg – og aspargeskartofler

Nøddekage m/ sommerbær – jordbær, hindbær, ribs – og flødeskum

 

23/7-99 - Sommermenu

Panerede squashblomster m/ mozarella

Flødestuvede kantareller på toast

Pighvar farseret m/ laks, stegte rødbeder og smørvendt porre

Ostetallerken m/ figen

 

31/7-99 – Lørdagsmenu

Krabbekløer m/ cremet persille-chilipesto

Ristet andebryst m/ salat, sommergrønt og hindbær, aspargeskartofler

Flødeis m/ lavendel og melon

 

4/9-99 – Sensommermenu

Presset røget laks på squash-carpaccio m/ krydret salsa

Grillede lammekoteletter m/ grillede majskolber og salat

Glaserede friske hindbær/brombær m/ champagnesabayonne

 

18/9-99 – 1. efterårsmenu

Kammuslinger m/ courgette og tomatconcassé

Røget gåsebryst m/ blommechutney

Vildand m/ friske figner, portvin, spinat m/ bacon, kartoffelrösti

Oste m/ nødder og soltørrede tranebær

Blåbærtærte

 

26/9-99 – Søndagsmenu

Muslinge/gulerodssuppe m/ tapenadebrød

Stegte duer m/ foie gras, rucola, kartofler

Ost m/ hindbær, brømbær, pinjekerner og kumquat

 

9/10-99 – Efterårsmenu

Artiskokker m/ svampestuvning

Varmrøget efterårstorsk på karrypickles og pesto af soltørret tomat

Dådyrkøllebøffer m/ ricottagratinerede æbler og balsamico

Parmesanmousse :-/ med citronsyltede valnødder

 

16/10-99 – Husherren’s menu

Hellefisk rullet i røget laks m/ agurkekompot og Noilly Prat sauce

Letsprængt andebryst m/ kål bagt i bacon og fyldte rødløg

Ostetallerken m/ figner og valnødder

Lun hindbær-blommetærte m/ hyldeblomstsabayonne

 

6/11-99 – Husherren’s menu

Pighvar m/ æbler i hyldeblomstglace

Stegt vildand m/ rosenkål, tyttebær, svampe og lasagne af kartoffel og aubergine

Oste m/ honningsyltede hyben

Fyldte chokolader

 

4/12-99 – Weekend menu

Rødbedecarpaccio m/ hyben/græskarkompot

Stegt fasan, rilettes og kartofler i cremesauce

Oste m/ soltørrede figner, rucola og mandariner

 

26/12-99 – Lille julefrokost

Krabbefrikadeller m/ peberfrugtrelish

Kyllingesalat m/ æble, vindrue og cashewnødder

Røget mørbrad m/ dip

Oste og chokolader

 

Til køkkenkalenderen